alt

Karriere i Grønland: Mindre hamsterhjul, mere tid

Artikel: ’Familieliv og karriere gør det svært at lokke ledere mod nord’

Sådan beskriver vores IT rekrutteringsspecialist og teamleder i Århus, Dorte Pape, karrierelivet i Grønland. I en ny artikel i Jyllands-Postens annoncetillæg Grønland, udtaler blandt andre Dorte sig om det at bo og arbejde i Grønland. Her siger hun bl.a. at:

» Der er gode karrieremuligheder, og som familie får man mere tid sammen. Der er simpelthen mindre hamsterhjul deroppe end hernede, og det gør, at man som familie har meget mere tid sammen og får unikke oplevelser sammen. «

Dorte har selv boet og arbejdet i Grønland i tre år, og selvom det efterhånden er nogle år siden, hun vendte hjem, går der ikke en dag, hvor hun ikke tænker på sin tid i Nuuk.

I Danmark har vi ifølge Dorte ikke et rigtigt billede af, hvordan det er at flytte til Grønland, og det skaber nogle udfordringer for de Grønlandske virksomheder, der efterspørger ledere fra Danmark. Det kan være svært at tiltrække profiler til lederstillinger, fordi mange ledere har familie med børn, og har af den grund svært ved at flytte langt væk.

Læs hele artiklen ’Familieliv og karriere gør det svært at lokke ledere mod nord’. Du kan også læse mere om, hvordan vi i Bloom hjælper virksomheder med at tiltrække kandidater til Grønland.