alt

Bloom i GO’aften LIVE 

Hvorfor kan det egentlig være en udfordring for virksomheder at ansætte en medarbejder, der har rundet de 50?

Og hvordan kan jobsøgende udfordre de virksomheder, der ser alder som et problem?

De spørgsmål var vores direktør Sara Juhl med til at belyse, da hun d. 2. februar 2022 gæstede GO’aften LIVE til en spændende snak om alder, ansættelser og rekruttering. 

Der blev i programmet sat fokus på netop det emne, fordi hver anden ledig over 50 år, i følge politikken.dk, oplever at blive sorteret fra i rekrutteringsprocessen.

I studiet gæstede også Lone Nordby, der sidder i et job, hun er overkvalificeret til, samt Jette Kristensen der har svært ved at finde arbejde. De forklarede bl.a., at selvom vi lever længere, har arbejdsmarkedet ikke udviklet sig i samme tempo, hvilket betyder, at der ikke er nok opmærksomhed omkring, hvordan en ældre medarbejder kan bidrage i virksomheden. 

På den anden siden var Sara med til at belyse, hvilke udfordringer virksomheder kan have ved at ansætte en ældre medarbejder. Det kan bl.a. handle om lønniveau, samt engagement i sociale aktiviteter, og derfor opfordrede Sara de to damer til netop at lægge vægt på at afmystificere de problematikker i jobsamtalen.  

Det var en yderst spændende snak omkring et vigtigt emne, og i Bloom er vi glade for at kunne belyse alle vigtige emner inden for rekruttering og headhunting. 

Hvis du har lyst til at se hele interviewet, findes det her: https://play.tv2.dk/programmer/livsstil/serier/go-aften-live/filter-fifleri-er-ikke-virkelighed-262872?playing=true&inittype=continue

(en del af udsendelsen: Filter-fifleri er ikke virkelighed).